Monday, August 23, 2010

DATUK MUHAMAD MENINGGAL

MENINGGAL ALOR PONGSU

pemergian ke rahmatullah mantan Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu, Dato Mohamad Abas disifatkan sebagai satu kehilangan besar dalam arena politik di negeri ini.

beliau dilaporkan meninggal kira-kira pukul 10.30 malam tadi dan jenazahnya akan disemadikan hari ini pada pukul 11 pagi nanti di Tanah perkuburan masjid Tinggi Bagan serai.

jenazah Datuk Mohamad kini berada di rumahnya di Jalan banjar, Masjid Tinggi untuk orang ramai memberi penghormatan terakhir kepada allahyarham.

END//

KEBUMI ALOR PONGSU

JENAZAH mantan Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu, Dato Mohamad Abas selamat disemadikan di Tanah perkuburan masjid Tinggi Bagan serai kira-kira pukul 11 pagi tadi.

allahyarham 82 tahun, meninggal dunia di hospital Taiping malam akibat sakit tua.

allahyarham meninggalkan seorang balu, sapiah Isa 62 tahun, lapan anak serta 29 cucu. beliau turut dilaporkan mengidap masalah injap jantung bocor sejak 10 tahun lalu.

pemergiaannya disifatkan satu kehilangn besar dalam arena politik di Bagan Serai.

politik allahyarham datuk mohamad menyerlah apabila berjaya mempertahankan kerusi DUN alor Pongsu untuk lima penggal bermula sejak tahun 1974.

selepas daripada itu, penglibatan politiknya tidak terbatas, apabila memegang jawatan sebagai Pengrusi veteran UMNO bahagian bagan serai yang pertama pada tahun 2004 hingga tahun 2009.


end//

No comments:

Post a Comment