Friday, April 15, 2011

MB DUN AKHIR

MB DUN AKHIR

TIdak pernah pun didatangai pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), apatah lagi ingin membuat sebarang kenyataan.

itu penjelasan Menteri Besar Datuk Seri Zambry Abdul Kadir berhubung desakkan ketua pembangkang, Datuk Seri Nizar Jamaluddin untuk mendedahkan identity exco kanan yang dikatakan terlibat dengan isu rasuah.

Malah, datuk seri dr zambry berkata SPRM tidak memberi sebarang taklimat mahupun maklumat kepadanya mengenai kes tersebut.

beliau berkata demikian selepas penangguhan Sidang Dewan Undangan Negeri Perak ke-12 di Ipoh.

sebelum ini, Dewan Pemuda PAS Perak turut menggesa datuk seri Dr Zambry memberi penjelasan berhubung perkara itu kerana tindakan berdiam diri boleh menimbulkan syak wasangka buruk seolah-olah pentadbiran kerajaan negeri memandang remeh isu rasuah.

sementara itu, pada sidang media yang sama, datuk seri dr zambry memberitahu, kerajaan negeri akan menyegerakan permintaan bantuan daripada kementerian Pelajaran untuk membaik pulih Maktab melayu kuala kangsar MCKK.

akibat serangan anai-anai pada bangunan utamanya , 1.5 juta ringgit dipohon oleh MCKK untuk kerja membaik pulih struktur bangunan tersebut.

end//baizura

No comments:

Post a Comment